Familienavne.
mine bedsteforældre.

Anetavle for Niels Peter Kjer.
1.Christen Kjær  Snedker og husmand.
   Hustru Ellen af Hjortlund    1775.??????????????????????
                                  2.generation
Anders Jensen Christensen Kjær f.1811-hjortlund
Hustru.Ane Botille Jeppesdatter f.1819 Brøstrup
                                  3.generation
Kirstine Marie Kjær f.1842 Brøstrup--Datter udenfor ægteskab
IngerMaria Kjær 1861 Hygum gammelskov. min farfars moder ugift.
Kirstine blev gift i 1863 med Nis Hansen Jensen.
                                  4.generation.
Ane Cathrine Kjær Andersen 1852 Brødstrup

En lille fortælling om farfar.

Min farfar blev født d19-5-1884 i Sdr Gørding.
Jeg har aldrig kendt ham,har ikke noget billede af ham eller hans daværende familie,altså jeg ved ikke noget om ham.
Det er udgangspunktet for snart 5 år siden.
Farfar døde i frankrig ,1 verdenskrig han var indkaldt som soldat og var ved Arras da han faldt d7-6.1917.kl14/30 det står i hans sterbeurkunde,som jeg har en kopi af.
Hvorfor nu denne interesse,jo jeg har i gennem en del år tænkt over hvorfor  hed min far kjer, min farfar christiansen, min mor hansen.
Vi børn ,Min søster birgit og jeg havde aldrig vist andet end at christiansen var farfar og fru christiansen farmor,så det er der ingen grund til at lave om på eller at fortælle børn hvordan det hele er stykket sammen.
I dag ved jeg at Peder Christian Kjær boede ved agerskov,havde der et landbrug på 15 ha,var gift med Christiania f wolf,der var 3 børn Maria,christian og min far jørgen.
Peder blir indkaldt til tysk krigstjeneste og må forlade hjemmet.han falder som nævnt i 1917 og efterlader sig så en kone 3 børn og en gård.
Christiania overlader gården til en af hendes familie og hun flytter til haderslev,på naffet no.11 hvor hun ansættes som dame i huset(det har et andet navn ?)men det er jo ved den gode hr.Vognmand Niels Peder Christiansen og de blir gift efter nogle år,hun sælger gården og de køber hus,slotsgade no 22 og klinkbjerg no 7.
Far mor døde i 1951 da var jeg lige 6 år,så der er ikke megen erindring om hende.Christiansen blev 103 år,men det går som for mange,man glemmer at spørge om de mange spørgsmål der trænger sig på.
Så efetr en del år med skiftende held,er der så kommet ca 400 navne i bogen,det lyder ikke af meget,men stort set alle skal graves frem i arkivet og da jeg er et almindeligt individ der må arbejde for føden,så har tiden ikke været der.

Min farfar- gravpladser-regimenter mv.

Peder Christian Kjær.
Da jeg nu ved at han er død og ligger et eller andet sted i belgien- frankrig eller et helt 3 sted,
Så ved et helt tilfælde så jeg en adresse;Volksbund Deutsche Krigsgraeber Fursorge.de.men det var før vi fik teknikken ind i huset så det var med pen og blyant og det tog tid at få svar og det var ikke opløftende,da der ikke findes et enkelt gravsted over ham,men en henvisning til at søge et andet sted,fik jeg da.
Men jeg skulle først finde ud af hvilket regiment,kompagni o.s.v.og hvordan nu det,der findes en bog over de forskellige frontafsnit på de forslellige dage hvor der har været stor offensive(har glemt hvad bogen hedder,den kan ikke lånes så jeg matte tage kopier) men der står at hans kompagni var der hvor de nu var og de faldne på den dato var begravet der og der.
Så er det at de franske vil have nogle af de mange gravpladsen samlet til nogle store,så de begynder at flytte dem.
Dem som de med 100% kan se på korset el.stenen hvem er fik en alene genbegravelse,de som der var den mindste tvivl om ,blev begravet i såkaldte kamaratengraeber og der var jeg så.
Ved så at spørge i kriegsgraeber fyrsorge og en langvarig søgen, er jeg så kommet frem til at han er begravet på St.-Laurent-Blangy.Der ligger andre 31339.
At det er svært er her et eks.I en af de store fælles grave ligger der 248700 og deraf er der 11587 ukendt,så jeg må nok tage mig til takke med det jeg ved nu.
Jeg trar en tur til belgien engang, også for det gode øls skyld.

Min farmor

Min farmor Christinia Kjær/f.wolf 21.10.1887 iSoldrup,hokkerup sogn
d.2-4-1951 i haderslev.
Jeg er 6 år da hun dør.så der er ikke meget på huskeren der.
Efter farmors død er der opløsning i familien,min mor blir skilt og blir gift igen,min far står til søs og begunstiger os med et besøg hver 3-4 år.
Min Tante Maria døde d.18-8.1992 i haderslev hun bor på plejehjem,sammen med min ikke bio.Farfar!.som iøvrigt blev 103 år,og var fra testrup på sjælland.
Min Onkel Christian Kjær dør som 11 årig i haderslev af menigitis.
Min far dør i haderslev 14.10-1983.
Jeg har fået nogle få billeder fra min kusine,som har fundet nogle.bla.min farmor,samt et billede af min egen barnedåb,stor lykke.
billede no1 er min mormor,samt birgit og undertegnede og hunden er pjevs.
Min søgen efter mine Aner har både bragt mig megen viden om mine aner og dog ved jeg ikke ret meget,men deres tid familiemessig adskiller sig egentlig ikke meget fra os i nutiden.
Der var såmænd både utroskab,skilsmisse,drukmåse og hvad det adstedkommer.
Flere har været på fattiggård,nogen har arbejdet på glyksborg slot som gartnere,præster er også med på vognen,men ellers er der mest landboer,husmænd eller gårdmænd.
Det kunne være spændende at prøve at finde nogle nulevende.
PÅ billedet som viser min dåb,da er der en del i min størelse,så det kunne være fint at finde nogle nulevende fra farmors side.

Min farmor og farfar
Min farmor og farfar blev gift i 1925 og boede i Århus....og det passer ikke men jeg kan bare ikke få det slettet

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Zita Jeppesen | Svar 15.11.2018 22.22

Min mors morbror var vognmand Niels Peter Christiansen. Vi besøgte ham på plejehj. i maj 1987. Jeg har lige taget hul på den del af slægten, nysgerrig efter mer

Zita Jeppesen 15.05.2019 22.59

Jeg har fundet et brev fra Niels bror, men kan ikke lige finde din mailadresse, hvis du skriver til mig får du det scannet. Det er fra Argntina. Vh. Zita

Niels peter Kjer 16.11.2018 18.04

Jeg ved ikke så meget om hans familie.Han bliver gift med min farmor og hun har 3 børn. Marie - christian og jørgen min far.
Jeg har navn efter dem.Niels -Peter

Niels peter Kjer 16.11.2018 18.00

Ja så.jeg så godt din vende anmodning,men viste ikke hvem du var.
SÅ DA VI NU HAR OPKLARET DET så får du min maill:npk@bbsyd.dk

Konrad | Svar 26.02.2018 23.35

Jeg elsker dit websted :)

---------------------------------
http://www.kviklantop.com/

Ulla Nielsen | Svar 26.06.2017 22.15

Hej Niels-Peter Kjer.
På MY Heritage, vises at vi har deler noget Dna, så jeg er nysgerrig på hvordan vi kunne være i familie`? det Skulle være 1. kusine i 4.l-

niels peter Kjer 27.06.2017 06.13

Hej lyder interessant men vi skal nok lidt tilbage i historien min mail er npk@bbsyd så hvis du kan sende mig et par navne så vil jeg se om jeg kan finde noge

villy | Svar 29.05.2015 17.11

hej niels peter.my heritage påstår at vi har ahnesammenfald. jeg er ikke medlem og skriver derfor her.

kontakt mig venligst på vrlauridsens@gmail.com

lilly pedersen | Svar 09.05.2012 00.18

hej npkjer jeg vil prøve at sende en mail til dig når jeg har fået det hele samlet det eneste jeg ved om emma er at huner med på de papire jeg fik i åbenrå

lilly pedersen heimdalsvej 8 7400 herning | Svar 06.05.2012 22.57

hej jeger døbt woszinski min far hed wihelm carl guvstav woszinski er født i haderslev der fandt jeg frem til navnet emma woszinski men kunne ikke plasere hende

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.05 | 22:59

Jeg har fundet et brev fra Niels bror, men kan ikke lige finde din mailadresse, hvis du skriver til mig får du det scannet. Det er fra Argntina. Vh. Zita

...
16.11 | 18:04

Jeg ved ikke så meget om hans familie.Han bliver gift med min farmor og hun har 3 børn. Marie - christian og jørgen min far.
Jeg har navn efter dem.Niels -Peter

...
16.11 | 18:00

Ja så.jeg så godt din vende anmodning,men viste ikke hvem du var.
SÅ DA VI NU HAR OPKLARET DET så får du min maill:npk@bbsyd.dk

...
15.11 | 22:22

Min mors morbror var vognmand Niels Peter Christiansen. Vi besøgte ham på plejehj. i maj 1987. Jeg har lige taget hul på den del af slægten, nysgerrig efter mer

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE